agron_ipad_agronmaps

AGRONmaps

Professzionális monitoring eszközzé változtatja drónját!

Hogy pontosan mire is használható online szoftverünk, korábbi esettanulmányainkon keresztül bemutattuk. Számos olyan innovatív monitoring vizsgált érhető el benne, melyek a gazdák mindennapjait nagyban segíteni képesek, ezzel értéket teremtve. A drónra a felmérések alatt adatgyűjtő eszközként kell tekinteni, mivel egy tábla, vagy terület egészét akár centiméter pontosan is vizsgálni tudjuk több szempontból. Minden drónnal végezhető vizsgálat lényegében a komplett terület lefotózását jelenti. Ez lehet pár tíz, vagy akár több ezer fotó elkészítése is és ezek a képek lesznek minden vizsgálat alapja. A vizsgálatokat tehát hagyományos RGB és Multispektrális kamerák képei alapján lehet elvégezni. Az adatgyűjtés alapjait itt sajátíthatja el: AGRON Monitoring drónkezelői képzés

A szoftverbe kizárólag egyéni kód igénylése során lehet regisztrálni, amely ingyenes. Az alap funkciók és az egyes elvégezhető vizsgálatok demo verziói elérhetőek és ebben az ingyenes hozzáférésben az Ügyfél Starter előfizetőnek tekinthető. A legtöbb professzionális funkció Prémium és Üzleti csomagban válik elérhetővé.

agronmaps-kamera

1. Kamerák

Adjon hozzá kamerát – válassza ki, hogy milyen kamerával rendelkezik. Egyes kamerák egy eszközt képeznek a drónnal, így a drón nevét kell kiválasztani. Multispektrális kamera esetén a kamera hozzáadása után kalibrációs panel adatokat is megadhat!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

2. Táblák

Adjon hozzá Táblát – jelölje ki a műholdképen pontosan azt a területrészt, amit adott szezonban kizárólag egyetlen növénykultúra van!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

agronmaps-növénykultúra

3. Kultúra hozzáadása

A létrehozott táblához kultúrát kell csatolni. Minden felmérést később kultúrán és nem táblán fogunk elvégezni. Minden kultúra az betakarítás után inaktívvá tehető, de a rendszer ezt magától is elvégzi.

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

4. Kalkulátorok – Vizsgálat és kamera ajánló

Tekintse meg az elvégzendő vizsgálatok repüléstechnikai feltételeit, győződjön meg arról, hogy a drónja alkalmas-e az adott vizsgálat elvégzésére. Ebben segítséget nyújtanak a kalkulátorok, de a rendszer a felmérés feltöltésekor csak azokat engedi kiválasztani, melyek az beállított drónnal elvégezhetők.

❎ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

5. Kalkulátorok – Repüléstervező

A felmérő repüléseknek számos fontos paramétere van, melyek egy kezdő monitoring drónos számára nehézséget jelenthetnek. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a repülés tervező.

❎ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

6. Előfizetések / Árak

Az éves rendszerhozzáférési díj határozza meg a vizsgálatok hektár szerinti árát, hogy hány térkép készíthető egy nap, hogy milyen gyorsan készülnek el, milyen címletekkel tölthető fel az egyenleg (minél nagyobb a címlet, annál több a kedvezmény), melyből a vizsgálatok levonódnak és hogy milyen plusz segítő funkciókat kap. Az Üzleti csomag vizsgálati árai a Starterhez képest 60%-os kedvezménnyel érhetők el.

agronmaps-felmérés

7. Felmérés létrehozása

Ebben a fázisban kell minden szükséges paramétert és funkciót kiválasztani és itt történik a fotók feltöltése is. A rendszer összegzi a vizsgálatért levont összeget, mely az előre feltöltött címletből vonódik le. Ajánlott feltöltés előtt a használati útmutató figyelmes átolvasása!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

8. Felmérés megtekintése

Az eredmények akár 24 óra alatt elkészülnek. A vizsgálat elkészülte után ezen a felületen van lehetőség megtekinteni az eredményeket. Megtekinthetők nagyban, de le is tölthetők. A kmz fájlokat a Google Earth ingyenes programban tudja koordinátahelyesen mérni. Az eredmény jegyzőkönyveit és összesítő lapját ki tudja nyomtatni.

Két felmérés, vagy két vizsgálat eredménye a csúszka segítségével nagyon látványosan összehasonlítható. A funkció kipróbálható a demo felméréseken is! Az összehasonlítás funkció megosztás esetében is működik, de tiltható is [Üzleti].

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

A felmérés eredményei megoszthatók [Prémium, Üzleti], és akár nyomtathatók erről a felületről. Láthatjuk a vizsgálat és a feldolgozás bekerülési költségét és adhatunk meg publikus és privát megjegyzést is [Üzleti]. A publikus összeg pedig az az ár, amiben már az adatgyűjtés díja és egyéb költségek szerepelnek a megrendelő felé [Üzleti].

agronmaps-ugyfelkezeles

9. Ügyfélkezelés

Amennyiben szolgáltatást nyújt, hasznos funkciók állnak rendelkezésére. A táblákhoz Ügyfeleket adhat és könnyedén kezelheti őket. Számos adatszűrési metódus áll rendelkezésre, mely könnyít a munkáját.

❎ Starter

❎ Prémium

✅ Üzleti

Regisztrációs kód igénylés:

Amennyiben érdekesnek találta ezt az esettanulmányt és érdekli, hogy Önnek miben tudunk segíteni, jelentkezzen ingyenes telefonos konzultációnkra, ahol szakértő kollégánk válaszol a kérdésekre.

 


  • A legtöbb forgalomban lévő drónnal kompatibilis
  • Az összes repülésvezérlő alkalmazással használható
  • Mindösszesen egy irodai feladatokra szánt számítógép és szélessávú internet szükséges a használatához
  • Teljesen online működik, használata egyszerű: feltölti a készült fotókat és megvárja az eredményt
  • A vizsgálatok eredményeit szakemberek ellenőrzik a megadott adatok alapján
  • Mobil eszközökön is használható, az eredmények megtekinthetők
  • Teljesen magyar nyelvű felület
  • Hektár alapú fizetés
  • A felmérésektől a kijuttatási térképekig
  • Letölthető vizsgálati eredmények (pl.: KMZ, JPG, PDF, SHP)