agronmaps_main

Üdvözöljük az AGRONmaps feldolgozó szoftver kapujában!

Az első magyar nyelvű online szoftver a mezőgazdasági monitoring drónok által gyűjtött adatok egyszerű feldolgozására, vizsgálatára, kijuttatási térkép készítésére. Amennyiben még nem regisztrált saját kóddal, kérjük, kattintson a regisztrációra. Ha ezt korábban már megtette, csak be szeretne lépni, úgy válassza a Belépés gombot.

agronmaps_main

Üdvözöljük az AGRONmaps feldolgozó szoftver kapujában!

Az első magyar nyelvű online szoftver a mezőgazdasági monitoring drónok által gyűjtött adatok egyszerű feldolgozására, vizsgálatára, kijuttatási térkép készítésére. Amennyiben még nem regisztrált saját kóddal, kérjük, kattintson a regisztrációra. Ha ezt korábban már megtette, csak be szeretne lépni, úgy válassza a Belépés gombot.

Az AGRONmaps döntéstámogató rendszer

Az AGRONmaps egy olyan agro-monitoring döntéstámogató rendszer, melyet kutatási és szakmai tapasztalataink alapján fejlesztettünk ki. Bárki számára elérhető, magyar nyelvű online szoftver, ami egy közepes teljesítményű számítógépen is működőképes. Minden évben újabb és újabb funkciók, vizsgálatok épülnek a szoftverbe. Az adatcsomag, vagyis a drón által készített képhalmaz feltöltése után a rendszer elvégzi a térkép elkészítését, de a folyamat itt nem áll meg. A számos automatizált lépést követően a szakértőink ellenőrzik az elkészült elemzéseket. Az eredmények, a színskálák és statisztikai elemzések alapján jegyzőkönyv készül, ami pdf formátumban letölthető, kinyomtatható, megosztható az ügyféllel. Ezek segítségével pontosan számszerűsíthető egy tábla állapota, legyen szó fizikális vagy élettani vizsgálatról. Az eredmények tudományos háttéren nyugvó, megbízható alapot nyújtanak a tábla megismeréséhez, a döntéshozatalhoz, melyek fényében elkészíthetőek például a kijuttatási tervek. 

A regisztráció mindenki számára ingyenes, így a szoftver könnyen megismerhető és minden vizsgálatról elérhető demo anyag a szoftver felületén.

Hogy pontosan mire is használható online szoftverünk, korábbi esettanulmányainkon keresztül bemutattuk. Számos olyan innovatív monitoring vizsgált érhető el benne, melyek a gazdák mindennapjait nagyban segíteni képesek, ezzel értéket teremtve. A drónra a felmérések alatt adatgyűjtő eszközként kell tekinteni, mivel egy tábla, vagy terület egészét akár centiméter pontosan is vizsgálni tudjuk több szempontból. Minden drónnal végezhető vizsgálat lényegében a komplett terület lefotózását jelenti. Ez lehet pár tíz, vagy akár több ezer fotó elkészítése is és ezek a képek lesznek minden vizsgálat alapja. A vizsgálatokat tehát hagyományos RGB és Multispektrális kamerák képei alapján lehet elvégezni. Az adatgyűjtés alapjait itt sajátíthatja el: AGRON Monitoring drónkezelői képzés

A szoftverbe kizárólag egyéni kód igénylése során lehet regisztrálni, amely ingyenes. Az alap funkciók és az egyes elvégezhető vizsgálatok demo verziói elérhetőek és ebben az ingyenes hozzáférésben az Ügyfél Starter előfizetőnek tekinthető. A legtöbb professzionális funkció Prémium és Üzleti csomagban válik elérhetővé.

Teljeskörű támogatás a monitoring drónok használatához

Amennyiben a döntés már megszületett, hogy drón technológiát szeretne bevezetni gazdaságában vagy növényorvosként integrálna a munkájába, számos szempontot kell figyelembe venni, ami nem feltétlenül egyezik meg azzal, ami a hétköznapi életben megszokott. Szakmai csapatunk ezért munkavégzésre alkalmas eszközöket válogatott össze, amit egy konzultációt követően az Ügyfél igényeire szabunk. A drónok/kamerák árazása széles spektrumon mozog és a felhasználás célja szabja meg főként. Portfóliónkban ennek megfelelően igyekszünk összeválogatni azokat a típusokat, melyek kompatibilisek a szoftverrel és könnyen, hatékonyan használhatóak. A monitoring drónkezelői képzésünket elvégző drón kezelők képesek lesznek irányítani ezeket a drónokat, hatékonyan programozni a repüléseket és a későbbi adatfeldolgozáshoz megfelelő mennyiségű és minőségű adatot gyűjteni. A képzésnek a martonvásári Agrártudományi Kutatóközpont ad otthont. 

Az AGRON Start program célja, hogy a mezőgazdasági monitoring drón technológiát a saját telephelyén, a teljes folyamatot lefedve beillessze a gazdaság mindennapi életébe. Tapasztalataink szerint az egyes precíziós technológiák rendszerbe rendezve tudnak jól és hatékonyan működni. Nem mindegy például, hogy milyen haszonnövényeket termeszt, van-e lehetősége szakaszolt kijuttatásra, illetve, hogy milyen informatikai képzettsége van a gazdaság felelősének. A program során személyre szabott oktatást tartunk, közösen elkészítjük a repülési terveket, bemutatjuk a szoftverhasználatot és segítünk az eredmények értelmezésében.

agronmaps-kamera

1. Kamerák

Adjon hozzá kamerát – válassza ki, hogy milyen kamerával rendelkezik. Egyes kamerák egy eszközt képeznek a drónnal, így a drón nevét kell kiválasztani. Multispektrális kamera esetén a kamera hozzáadása után kalibrációs panel adatokat is megadhat!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

2. Táblák

Adjon hozzá Táblát – jelölje ki a műholdképen pontosan azt a területrészt, amit adott szezonban kizárólag egyetlen növénykultúra van!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

agronmaps-növénykultúra

3. Kultúra hozzáadása

A létrehozott táblához kultúrát kell csatolni. Minden felmérést később kultúrán és nem táblán fogunk elvégezni. Minden kultúra az betakarítás után inaktívvá tehető, de a rendszer ezt magától is elvégzi.

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

4. Kalkulátorok – Vizsgálat és kamera ajánló

Tekintse meg az elvégzendő vizsgálatok repüléstechnikai feltételeit, győződjön meg arról, hogy a drónja alkalmas-e az adott vizsgálat elvégzésére. Ebben segítséget nyújtanak a kalkulátorok, de a rendszer a felmérés feltöltésekor csak azokat engedi kiválasztani, melyek az beállított drónnal elvégezhetők.

❎ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

5. Kalkulátorok – Repüléstervező

A felmérő repüléseknek számos fontos paramétere van, melyek egy kezdő monitoring drónos számára nehézséget jelenthetnek. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a repülés tervező.

❎ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

6. Előfizetések / Árak

Az éves rendszerhozzáférési díj határozza meg a vizsgálatok hektár szerinti árát, hogy hány térkép készíthető egy nap, hogy milyen gyorsan készülnek el, milyen címletekkel tölthető fel az egyenleg (minél nagyobb a címlet, annál több a kedvezmény), melyből a vizsgálatok levonódnak és hogy milyen plusz segítő funkciókat kap. Az Üzleti csomag vizsgálati árai a Starterhez képest 60%-os kedvezménnyel érhetők el.

agronmaps-felmérés

7. Felmérés létrehozása

Ebben a fázisban kell minden szükséges paramétert és funkciót kiválasztani és itt történik a fotók feltöltése is. A rendszer összegzi a vizsgálatért levont összeget, mely az előre feltöltött címletből vonódik le. Ajánlott feltöltés előtt a használati útmutató figyelmes átolvasása!

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

8. Felmérés megtekintése

Az eredmények akár 24 óra alatt elkészülnek. A vizsgálat elkészülte után ezen a felületen van lehetőség megtekinteni az eredményeket. Megtekinthetők nagyban, de le is tölthetők. A kmz fájlokat a Google Earth ingyenes programban tudja koordinátahelyesen mérni. Az eredmény jegyzőkönyveit és összesítő lapját ki tudja nyomtatni.

Két felmérés, vagy két vizsgálat eredménye a csúszka segítségével nagyon látványosan összehasonlítható. A funkció kipróbálható a demo felméréseken is! Az összehasonlítás funkció megosztás esetében is működik, de tiltható is [Üzleti].

✅ Starter

✅ Prémium

✅ Üzleti

A felmérés eredményei megoszthatók [Prémium, Üzleti], és akár nyomtathatók erről a felületről. Láthatjuk a vizsgálat és a feldolgozás bekerülési költségét és adhatunk meg publikus és privát megjegyzést is [Üzleti]. A publikus összeg pedig az az ár, amiben már az adatgyűjtés díja és egyéb költségek szerepelnek a megrendelő felé [Üzleti].

agronmaps-ugyfelkezeles

9. Ügyfélkezelés

Amennyiben szolgáltatást nyújt, hasznos funkciók állnak rendelkezésére. A táblákhoz Ügyfeleket adhat és könnyedén kezelheti őket. Számos adatszűrési metódus áll rendelkezésre, mely könnyít a munkáját.

❎ Starter

❎ Prémium

✅ Üzleti

Tekintse meg bemutató videóinkat!

Tekintse meg bemutató videóinkat!

[AGRONmaps] – Működés és funkciók

[AGRONmaps] – Felmérő repülések előkészítése, repülés előtervezés

[AGRONmaps] – Elkészült felmérés fotók lementése, rendezése

[AGRONmaps] – Működés és funkciók

[AGRONmaps] – Felmérő repülések előkészítése, repülés előtervezés

[AGRONmaps] – Elkészült felmérés fotók lementése, rendezése

agron_ipad_agronmaps

Nincs szükség nagy teljesítményű erőforrásra, vagy komoly informatikai ismeretekre, a rendszer a folyamat legnagyobb és legnehezebb részét elvégzi.

Válassza az AGRONmaps-t, hogy az összes okos funkciót korlátlanul használhassa!

agron_ipad_agronmaps

Nincs szükség nagy teljesítményű erőforrásra, vagy komoly informatikai ismeretekre, a rendszer a folyamat legnagyobb és legnehezebb részét elvégzi.

Válassza az AGRONmaps Prémium, vagy Üzleti csomagját, hogy az összes okos funkciót korlátlanul használhassa!

agron_monitor_mini
  • A legtöbb forgalomban lévő drónnal kompatibilis
  • Az összes repülésvezérlő alkalmazással használható
  • Mindösszesen egy irodai feladatokra szánt számítógép és szélessávú internet szükséges a használatához
  • Teljesen online működik, használata egyszerű: feltölti a készült fotókat és megvárja az eredményt
  • A vizsgálatok eredményeit szakemberek ellenőrzik a megadott adatok alapján
  • Mobil eszközökön is használható, az eredmények megtekinthetők
  • Teljesen magyar nyelvű felület
  • Hektár alapú fizetés
  • A felmérésektől a kijuttatási térképekig
  • Letölthető vizsgálati eredmények (pl.: KMZ, JPG, PDF, SHP)
agron_monitor_mini

A legtöbb forgalomban lévő drónnal kompatibilis

Az összes repülésvezérlő alkalmazással használható

Mindösszesen egy irodai feladatokra szánt számítógép és szélessávú internet szükséges a használatához

Teljesen online működik, használata egyszerű: feltölti a készült fotókat és megvárja az eredményt

A vizsgálatok eredményeit szakemberek ellenőrzik a megadott adatok alapján

Mobil eszközökön is használható, az eredmények megtekinthetők

Teljesen magyar nyelvű felület

A felmérésektől a kijuttatási térképekig

Hektár alapú fizetés

Letölthető vizsgálati eredmények (pl.: KMZ, JPG, PDF, SHP)

ÁRAK

 

AGRON_pricing (1)