agrontechnologies

Mezőgazdasági monitoring drónkezelő képzés

A következő időpontok: 

2020.03.07 – szombat

2020.03.20 – péntek

2020.04.04 – szombat

Az őszi-téli képzések beltéri helyszíne a martonvásári Beethoven általános iskola! Március utolsó eseménye már a kutatóintézetben lesz megtartva!

2019-05-20 16.41.00-1

A képzésről

Limitált létszámmal elméleti és gyakorlati képzést indítunk mezőgazdasági drón témában. A képzésnek a martonvásári MTA Agrártudományi Kutatóközpontja ad otthont és alkalmanként maximálisan 4-5 fő részére tarjuk meg.  A képzést intenzív elméleti alapokkal indítjuk az oktatóteremben. A drón kezelés alapjaitól, a jogszabályokon át egészen a multispektrális kamerák működéséig részletesen tárgyaljuk a témát. Ezt követően gyakoroljuk a drón irányítását, gyakorlatot szerzünk a manuális kezelésben, majd a fókusz a térkép készítéshez szükséges adatgyűjtésre kerül. Tervezett repülések, multispektrális kamera, adatfeldolgozás, monitoring. A képzést elvégző drón kezelők képesek lesznek magabiztosan irányítani a drónt, repüléseket hatékonyan leprogramozni és a későbbi adatfeldolgozáshoz megfelelő mennyiségű és minőségű adatot gyűjteni.

“Sehol sem kaptam ennyi releváns szakmai ismeretet ennyi idő alatt. “

Oktatás
multispektrális távérzékelés

Amit nyújtunk

Kis létszámú (4-5 fő), intenzív, gyakorlat orientált képzést nagy tapasztalattal rendelkező mezőgazdasági drón szakértőtől. Nem csak beszélünk róla, hiszen évek óta napi szinten foglalkozunk a témával és aktívan használjuk a tábla szélén is. A kezdetektől végigjártuk a buktatókat és komoly tapasztalatunk gyűlt össze a témában, amit rendezett formában szeretnénk átadni. Az erős elméleti anyagot, egy még erősebb gyakorlati rész követi, így mindenki számára kézzelfoghatóvá válik az, hogy mit jelent repülést leprogramozni, elkerülni a motion blurt, szükséges overlap-et kalkulálni, a kultúrának megfelelő repülési magasságot választani, stb. Növénybiológus kollégánk megmutatja, hogy miért érdemes multispektrális kamerát használni és, hogy mit tudunk meg a növények által visszavert fény vizsgálata által. Az oktatás teljes anyaga nyomtatott formában, jegyzetszerűen átadásra kerül.

A képzés elvégzése az első lépés. Magabiztosságot és tapasztalatot idővel szerzünk. Ennek megfelelően az átadott anyag alapján a résztvevők képesek lesznek az oktatáson elsajátított trükköket, fogásokat begyakorolni. Minden oktatáson résztvevő 6 hónapos AGRONhelp csomagot kap, mellyel kiemelt támogatást kap online, vagy telefonon. A képzés első fele oktatóteremben, a második fele pedig mezőgazdasági terület felett folytatódik. A képzés díja 90.000 Ft / fő, mely teljes egészében az oktatás hetében szükséges beérkezzen. A nagy érdeklődésre való tekintettel az aktuális képzésről lemaradó Ügyfeleinknek a következő alkalomra előfoglalást ajánlunk!

A helyszín

A martonvásári MTA kutatóintézettel ápolt jó viszonyunknak és közös kutatásainknak köszönhetően képzéseinket autentikus helyszínen, klimatizált, kivetítős teremben tartjuk. A gyakorlati részt a közelben található területeken tartjuk meg.

martonvásár.fitotron

 

Jelentkezés

 

Válasszon ki egy időpontot!
Magánszemély esetén: Név, cím szükséges
Vállalkozás esetén kötelező
Az oktatásokat maximum 6 fővel tartjuk meg. Az időpontról lemaradó Ügyfeleink a következő alkalomra kapnak foglalási lehetőséget.

Gyakran ismételt kérdések

Kapok-e képzettséget igazoló dokumentumot?

Magyarországon jelenleg nem létezik egységes követelményrendszer a drónok kezelésére vonatkozóan, ezért hivatalos drón képzést tartó iskolák sincsenek, így hivatalos képzettség sincsen. A képzésen több éves tapasztalattal rendelkező kollégák adják át a felhalmozott tapasztalataikat. Olyan szakemberekről van szó, akik nem csak beszélnek róla, hanem nap, mint nap ebben az éppen alakuló iparágban tevékenykednek. Minden a képzésen résztvevő oklevelet és használható tudást kap.

Miért csak egy napos az oktatás?

Képzésünk fő célja, hogy mezőgazdasági felhasználásra tökéletes térképeket készítsünk akár hagyományos, akár speciális multispektrális kamerával. Az ehhez vezető út tartalmazza a drón alapvető irányításának elméleti és gyakorlati alapjait, valamint a repülés és fotózás (adatgyűjtés ) megtervezését, vegetáció analízisek alapjait. A képzés során a teljes elméleti írott anyag átadásra kerül, így a gyakorlás és a rutinszerzés nem az oktatás értékes idejét veszi el, hiszen minden résztvevő lehetőségeihez képest tud gyakorolni, ami időigényes feladat. Az oktatáson minden olyan fogást és teendőt végigveszünk, melyek lényegében “pályára állítják” a résztvevőt, így képes lesz önállóan elindulni, az elméleti és gyakorlati alapokkal tisztában lesz. Ettől függetlenül speciális esetekben lehetőség van több napos oktatás kérésére is.

Mi történik, ha az oktatás napján alkalmatlan az időjárás?

A drónok használatának két komoly ellensége van: eső és szél. Minden olyan esetben, amikor ez a helyzet áll fenn, kijelölésre kerül egy esőnap a gyakorlati részre. Az elméleti részt nem érinti a rossz időjárás, hiszen klimatizált oktatóteremben zajlik.

Lesznek-e képzések télen?

Igen. A komplett oktatás megtartásra kerül télen is, hiszen jellemzően a légmozgás is kisebb, csupán az öltözetet kell megfelelően megválasztani a gyakorlati részhez.

Mikor kezdődik?

Minden oktatás 9 órakor kezdődik és 16-17 óráig tart.

Oktatók

 

Turbéki Richárd – monitoring drón szakértő, AGRON alapító
Balassa György – növénybiológus, fejlesztő