Mivel foglalkozik az AGRON? Segítünk jobban átlátni!

 • A mezőgazdasági használatra felkészített drónok beszerzésétől az oktatáson át, az adatok feldolgozásáig és monitorozásáig le tudjuk fedni a folyamatot. A személyes oktatás keretein belül a gazdaság életébe tudjuk illeszteni a drónos monitoring technikákat, melyet követően az átlagosnál szorosabb együttműködésben maradunk Ügyfeleinkkel az AGRONhelp-nek köszönhetően.

 • Az AGRON főként mezőgazdasági drón monitoringgal foglalkozik. A drónnal készült fotókból koordinátahelyes térképeket generálunk, melyeken igény esetén különféle analíziseket végzünk el.

  Szolgáltatásaink: Vadkár felmérés, víznyomás felmérése, gyomosodás felmérés, tőszámlálás, stressz térkép, klorofill térkép, talajvizsgálat

  A megvásárolni kívánt eszközcsomagot a szükséges analízisek alapján kell kiválasztani. Egyes csomagok csupán hagyományos kamerával rendelkeznek és csak a látható fénytartományt tudják vizsgálni, más kamerák pedig multispektrális képgyűjtésre alkalmasak, így a növények élettani tulajdonságai is vizsgálhatók.

  Lehetőség van arra, hogy a felmérést és a teljes analízist mi végezzük Önnek, és arra is, hogy Ön saját eszközével térképezzen fel, mi pedig csak a térkép generálást, és/vagy analízist végezzük. A rendszer nyílt, kombinálható és nyitottak vagyunk az egyedi igényekre, ez fejleszt minket is.

 • Természetesen! Úgy gondoljuk, hogy akkor válik kerek egésszé egy technológia, ha az eszközökön túl megfelelő képzést és szoftveres támogatást is adunk. Ennek megfelelően egy online drón adatfeldolgozó platformot üzemeltetünk, mely az egyszerű kép halmazokból valódi értéket teremt. Az AGRONmapper egy olyan online felület, ahová feltöltheti ortofotóit, melyek pár órás feldolgozást követően térképként jeleníthet meg az online felületen. Így idősorosan, bizonyos szempontok szerint monitorozhatóak a tábláink, területeink.  A szolgáltatás havi és éves csomagokban vásárolható.

 • Igen! Ebben az esetben kollégáink tudják elvégezni a folyamatot. Ennek előnye, hogy nem képez komolyabb kiadást, viszont nem végezhető el gyorsan.

 • A mapper a szívünk csücske. Az az online monitoring platform, ahol valódi információvá alakulnak a drónok által gyűjtött adatok. Fotókból koordinátahelyes térképek és felmérések születnek.

  A szolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy a feltöltött drónnal készült ortofotóit térképekké generáljuk, és adott esetben ezeken bizonyos vizsgálatokat / analíziseket végezzünk. Az AGRONmapper lényegében adathalmazokból generál információt. Az érvényes előfizetéssel rendelkező Ügyfeleink bármikor indíthatnak új projekteket, tölthetnek fel fotó csomagokat, melyekből a rendszer digitális térképeket generál. Az elkészült térképeket letöltheti, és az AGRONmapper online felületen megjelenítheti, mérheti, összehasonlíthatja, rendszerezheti. A mapper nagy előnye, hogy ingyenesen jár hozzá a monitoring felület. Természetesen ha az online felületet nem kívánja igénybe venni, mert saját számítógépén kezelné a térképeket, ezt is szabadon megteheti.

 • Nem csak értékesítjük, hanem használjuk is azokat az eszközöket, melyeket árulunk. Az évek során komoly tapasztalatot sikerült szerezni a terepi munkában is, így ennek megfelelően válogattuk össze a csomagokat. Számos kiegészítőre, vagy tartozékra nem is gondol az ember vásárláskor, pedig hosszú évekre meghatározhatja a munka sikerességét hatékonyságát. Ha rosszul választjuk meg a kiegészítőket, eszközöket, vagy a tábla mellől fordulhatunk vissza a nem elegendő számú akku miatt, az alááshatja a hatékony munkavégzést.

  Helyes eredményeket, csak profi eszközökből lehet kinyerni, különösen igaz ez a multispektrális kamerákra, hiszen ezek a központi elemei egy feltérképezésnek.

 • 2014 óta dolgozunk drón technológiákkal és komoly sikereket értünk el a képalkotás különböző ágazataiban világszerte. Mezőgazdasági és ipari térképészettel foglalkozunk, melyről nem csak írunk, hanem kutatjuk, fejlesztjük és teszteljük. A drón technika és a szoftverek fejlődésének köszönhetően nagyon gyors és hatékony folyamatokat dolgoztunk ki a mezőgazdaságban felmerülő problémák kezelésére. Komoly erőforrásokat mozgatunk meg és minden tudásunkat felhasználjuk annak érdekében, hogy ez a szegmens gyorsan fejlődhessen és olyan algoritmusokat fejlesszünk, melyek eddig csak a képzeletben léteztek. Munkatársaink kapcsolatba léptek számos magyarországi kis- és nagygazdálkodóval és neves szakemberekkel, akik letették a voksukat az AGRON mellett.  Az irány adott, a szenvedély adott, csatlakozzon velünk a jövőhöz!

 • Az RGB minden esetben a látható tartományú színes képeket, vagy térképet jelenti. Ezek a hagyományos digitális fényképezőgéppel készült fotók, vagy az ezekből elkészített ortomozaikok. Mivel látható tartományról van szó, így a kárfelmérések és a tőszámlálás is RGB térképeken alapul. A VARI egy RGB-ből generált NDVI-hoz hasonló index, ami képes a zöld növényzetet megkülönböztetni a “nem fotoszintetizáló” területektől. A valódi már multispektrális felmérés.  Az NDVI a normalizált differenciált vegetációs index, ami a közeli infravörös sávot használja a növényzet klorofil tartalmának felderítésére. Az NDRE segítségével pedig lehetőség nyílik arra, hogy az előtt felderíthessük a problémát, hogy az szabad szemmel látható lenne. Az NDVI és NDRE indexek kizárólag speciális kamerával vehetők igénybe.

 • Attól függően, hogy csak sima összefűzött térképet szeretne letölteni, vagy ezeken valamilyen további analízist végezne a következő kiterjesztéseket tudja letölteni:

  GeoTiff, KML, KMZ, SHP, PDF, JPG

 • Természetesen! Személyes oktatás opcionálisan választható és a következő előnyökkel jár:

  • választott helyszínen történik
  • elméleti és gyakorlati drón oktatás az alapoktól a mezőgazdasági felhasználásig
  • új drón esetén beüzemelés, installációk, első repülés
  • AGRONmapper használata és az első térképezés
  • az AGRONhelp szolgáltatás keretein belül 6 hónapig kiemelt műszaki és technikai támogatást adunk