agrontechnologies

Alapfokú drónkezelői képzés

A következő időpont: 2020.02.29

Az őszi-téli képzések beltéri helyszíne a martonvásári Beethoven általános iskola!

A képzésről

Elméleti és gyakorlati alapfokú drónkezelői képzést indítunk 2020 februárjától, limitált létszámmal. A nagy sikerű Mezőgazdasági monitoring drón kezelői képzés mintájára komplett tananyagot készítettünk kezdő pilótáknak és a drón technológiákkal ismerkedőknek. A képzést 5 éves professzionális tapasztalattal rendelkező előadó tartja. A képzési anyag saját tapasztalásokon keresztül kialakított, visszajelzések és további tudásanyag által csiszolt tananyag. Megalkotásakor arra koncentrálunk, hogy a drónt biztonságosan, hatékonyan és nem utolsó sorban élvezetesen tudja kezelni az oktatást elvégző jelentkező. Az elméleti képzésen a jelentkezők megismerhetik a drónok felépítését, működésüket, reakcióikat, a vezérlő program beállításait, funkcióit. A gyakorlati képzésen a felszállás-leszállást, orientációs gyakorlatokat és egyéb vész reakciókat gyakorolunk. 

Amit nyújtunk

2014 óta foglalkozunk magas szinten drónnal történő képalkotással, számos professzionális projektben dolgoztunk már a videoklip ipartól, a filmezésig. Komoly tapasztalatunk van a drónok használatában és abban, hogy hatékonyan tudjuk használni ezeket az eszközöket és azok kameráit is. A kezdetektől végigjártuk a buktatókat és komoly tapasztalatunk gyűlt össze a témában, amit rendezett formában szeretnénk átadni. Az erős elméleti anyagot, egy még erősebb gyakorlati rész követi, így mindenki számára kézzelfoghatóvá válik az, amit eddig szemet gyönyörködtető videókon látott. Az oktatás teljes anyaga nyomtatott formában, jegyzetszerűen átadásra kerül és lehetőség van a képzés után önkéntes tudásfelmérésre is.

A képzés elvégzése az első lépés. Magabiztosságot és tapasztalatot idővel szerzünk. Ennek megfelelően az átadott anyag alapján a résztvevők képesek lesznek az oktatáson elsajátított trükköket, fogásokat begyakorolni. A képzés első fele oktatóteremben, a második fele pedig szabad téren történik. A képzés díja 55.000 Ft / fő, mely teljes egészében az oktatás hetében szükséges beérkezzen. A nagy érdeklődésre való tekintettel az aktuális képzésről lemaradó Ügyfeleinknek a következő alkalomra előfoglalást ajánlunk!

A helyszín

A martonvásári Beethoven Általános Iskola ad otthont képzéseinknek, ahol okostáblán és kivetítőn mutatjuk be az elméleti anyagot. A délutáni gyakorlati részt a közelben található területeken tartjuk meg.

Elmélet

 1. Drón fizikális felépítése, részegységei
 2. Kommunikáció a drónnal
 3. Repülési módok
 4. Drón reakciói, viselkedése
 5. DJI GO 4 vezérlő alkalmazás részletes bemutatása
 6. Fotótechnikai alapok, videó készítés
 7. Repülés előkészítése, repülés előtti ellenőrzőlista
 8. Fel-, és leszállás
 9. Önkéntes teszt kitöltése (online)

Gyakorlat

 1. Repülés előtti ellenőrzőlista
 2. Fel- és leszállás gyakorlása
 3. Orientációs feladatok
 4. Videó készítés – drón mozgás kapcsolata

 

Jelentkezés

 

Magánszemély esetén: Név, cím szükséges
Vállalkozás esetén kötelező
Az oktatás helyszíne: Martonvásár A képzés díja: 55.000 Ft (nem ÁFA körös számlával értendő)

Gyakran ismételt kérdések

Kapok-e képzettséget igazoló dokumentumot?

Magyarországon jelenleg nem létezik egységes követelményrendszer a drónok kezelésére vonatkozóan, ezért hivatalos drón képzést tartó iskolák sincsenek, így hivatalos képzettség sincsen. A képzésen több éves tapasztalattal rendelkező kollégák adják át a felhalmozott tapasztalataikat. Olyan szakemberekről van szó, akik nem csak beszélnek róla, hanem nap, mint nap ebben az éppen alakuló iparágban tevékenykednek. Minden a képzésen résztvevő oklevelet és használható tudást kap.

Jár-e az oktatáshoz oktatóanyag?

Igen, minden résztvevő komplett, részletes írásos anyagot kap a képzésen elhangzó információkról. Ezen kívül a DJI GO 4 alkalmazás teljes menürendszere magyar nyelven átadásra kerül.

Mi történik, ha az oktatás napján alkalmatlan az időjárás?

A drónok használatának két komoly ellensége van: eső és szél. Minden olyan esetben, amikor ez a helyzet áll fenn, kijelölésre kerül egy esőnap a gyakorlati részre. Az elméleti részt nem érinti a rossz időjárás, hiszen oktatóteremben zajlik.

Az alapfokú drónkezelői képzés előfeltétele a mezőgazdasági monitoring drón kezelői képzésnek?

Nem előfeltétele, de ajánlott az alapfokkal kezdeni. A monitoring drón kezelői képzés nem koncentrál a dróntechnikai alapokra, kizárólag a speciális monitoring megoldásokra.

Lesznek-e képzések télen?

Igen. A komplett oktatás megtartásra kerül télen is, hiszen jellemzően a légmozgás is kisebb, csupán az öltözetet kell megfelelően megválasztani a gyakorlati részhez.

Mikor kezdődik?

Minden oktatás 9 órakor kezdődik és kb. 15 óráig tart.

Oktató

Turbéki Richárd – AGRON Technologies, FlyingEyes Media